Міністр юстиції Молдови йде з посади через телефонний запис

Міністр юстиції Молдови йде з посади через телефонний запис
Александру Тенасе

Александру Тенасе подякував прем'єр-міністру Павлу Філіпу за виявлену йому високу довіру

Міністр юстиції Молдови Александру Тенасе, затверджений на цій посаді на початку 2018 року, йде у відставку. Про це він написав у Facebook.

«Я погодився обійняти посаду міністра юстиції, щоб просувати реформи у сфері правосуддя, цілком усвідомлюючи комплексність і складність цих реформ. Не ставив перед собою мету займатися політикою і стати виборчою мішенню. Європейські цінності говорять про те, що будь-яка публічна посада має ґрунтуватися, насамперед, на довірі. Але коли ця довіра підривається, будь-яка ініціатива не дає належних результатів. У зв'язку з цим, я дійшов висновку, що найоптимальнішим виходом із ситуації, що склалася, може бути лише відставка», - написав Тенасе.

Він подякував прем'єр-міністру Павлу Філіпу за виявлену йому високу довіру, заявивши, що на цьому завершує свою публічну діяльність.

Кількома днями раніше один із опозиційних телеканалів оприлюднив запис телефонної розмови, що відбулася в 2015 році між Олександром Тенасе і В'ячеславом Платоном, який нині відбуває покарання за фінансові махінації. Сам Тенасе цей факт не заперечує, заявивши, що він «був знайомий з Платоном, коли той ще був депутатом парламенту, і він завжди відповідає на телефонні дзвінки своїх знайомих», однак запис розмови він назвав незаконним, а сам факт її оприлюднення аморальним.

Александру Тенасе став активно займатися публічною діяльністю з 2009 року, коли був обраний депутатом парламенту від Альянсу за європейську інтеграцію. З 2009 по 2011 роки обіймав посаду міністра юстиції, а з 2011 до 2017 року був головою Конституційного суду Молдови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: