Молдова оголосила «помаранчевий» рівень небезпеки через кір

Молдова оголосила «помаранчевий» рівень небезпеки через кір

У Молдові суттєво скоротилася кількість дітей, які проходять вакцинацію проти кору

У Молдові є закон, відповідно до якого дітям, які не пройшли вакцинацію, заборонено відвідувати дитячі табори відпочинку

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп розкритикував органи охорони здоров'я та місцеві органи влади за несвоєчасну реакцію щодо запобігання поширення кору. В країні оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки поширення кору.

Про це було заявлено під час екстреного засідання Національної комісії з питань охорони здоров'я, яке відбулося в Кишиневі, повідомляє «Укрінформ».

«Безвідповідальність проявляють, перш за все, ті, хто виступає проти вакцинації дітей. Йдеться і про релігійні громади, і про батьків, і про місцеві органи влади, зокрема, з села Нові Морени Унгенського району, яка не вжила жодних заходів щодо запобігання поширенню захворювання. У Молдові є закон, відповідно до якого дітям, які не пройшли вакцинацію, заборонено відвідувати дитячі табори відпочинку, проте, місцева влада, як і органи охорони здоров'я на місцях вважали за краще цим законом знехтувати», - зазначив прем'єр.

Міністр охорони здоров'я, праці та соціального захисту Молдови Світлана Чеботар заявила після засідання Комісії, що в країні оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки поширення кору. За її словами, стурбованість викликає і те, що за останні кілька років в Молдові суттєво скоротилася кількість дітей (з 95% до 87%), які проходять вакцинацію проти кору.

Глава Міністерства освіти, науки і досліджень Моніка Бабук зазначила, в зв'язку з цим, що до початку нового навчального року всім дітям необхідно буде пройти вакцинацію.

Згідно з останніми статистичними даними, кількість дітей, інфікованих на кір, досягла 56 осіб, а 86 неповнолітніх дітей з вираженими симптомами цього захворювання знаходяться під постійним наглядом лікарів. Більшість випадків зараження було зареєстровано в Чадир-Лунгзькому районі на півдні Молдови.

Нагадаємо, що «помаранчевий» рівень небезпеки оголошують, коли можливий негативний вплив на соціально-економічну діяльність, матеріальні збитки та людські жертви.

До слова, за 25 днів від кору померло шестеро українців.

Напередодні у Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір відразу після народження.

Нагадаємо, з початку 2019 року понад 800 киян захворіли на кір.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: