Німеччина і Австрія 15 червня відкриють спільний кордон

Німеччина і Австрія 15 червня відкриють спільний кордон

На ділянці кордону ФРН і Австрії в Баварії

Перший етап послаблень прикордонного режиму почнеться вже на цьому тижні

Німеччина і Австрія знову відкриють спільний кордон з 15 червня. Про це домовилися канцлери двох країн Ангела Меркель (Angela Merkel) і Себастьян Курц, повідомила міністр туризму Австрії Елізабет Кьостінгер в інтерв'ю австрійському радіо в середу, 13 травня, – передає DW.

За словами Кьостінгер, Меркель і Курц вирішили відкрити кордон у два етапи. Вже з 15 травня жорсткі обмеження, введені двома місяцями раніше, будуть ослаблені. Жителям ФРН і Австрії стане легше відвідувати родичів у сусідній країні. З 15 червня спільний кордон планується відкрити повністю, якщо до того часу епідеміологічна ситуація з коронавірусом не погіршиться.

Нагадаємо, Німеччина в середині березня ввела жорсткий контроль на кордонах з сусідніми країнами - Австрією, Францією, Швейцарією, Люксембургом і Данією. Відтоді прикордонні переходи відкриті лише для комерційного транспорту і осіб, що регулярно їздять на роботу в сусідню державу.

Станом на ранок 13 травня у світі на Covid-19 захворіли 4 342 453 осіб, з них 292 893 особи померли, 1 602 443 – одужали. У трійку лідерів за кількістю хворих входять США (1 408 636 осіб), Іспанія (269 520) та РФ (232 243). На четвертому місці – Велика Британія (226 463).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: