Німеччина хоче відкрити магазини. Проте обмеження триватимуть

Німеччина хоче відкрити магазини. Проте обмеження триватимуть

Проте у місцях спалаху інфекції в Німеччині можуть діяти більш суворі правила

Родини нарешті зможуть зустрітися

У Німеччині продовжать обмеження на соціальні контакти до 5 червня. Проте центральна та місцева влада домовилися про пом’якшення карантину. Про це йшлося у середу під час онлайн-спілкування канцлерки Німеччини Ангели Меркель з керівниками регіонів, повідомляє Spiegel Online.

Зокрема, скасовується дійсне до тепер обмеження на торгівлю на площі до 800 квадратних метрів. Можновладці домовились про відкриття всіх магазинів, але з дотриманням всіх вимог гігієни та відсутності черг.

Відповідно до спільного рішення, розширено соціальні контакти і тепер можна зустрічатися двом родинам. Крім того, зважаючи на малу кількість інфекцій, перебування в громадському просторі допускається не лише «наодинці із родичами зі свого домогосподарства чи іншою людиною, але й з людьми з іншого домогосподарства».

Водночас рішення щодо ослаблення заходів, як і раніше, ухвалюватиме влада федеральних земель, тому у місцях спалаху інфекції можуть діяти більш суворі правила.

Раніше ЗМІ повідомляли, що матчі Бундесліги можуть відновитися у другій половині травня в режимі без глядачів. Бундесліга сама визначить дату відновлення матчів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: