Новий глава уряду Іспанії склав присягу

Новий глава уряду Іспанії склав присягу
Педро Санчес

В Іспанії соціаліст Педро Санчес змінив консерватора Маріано Рахоя на чолі уряду

Голова дотепер опозиційної Іспанської соціалістичної робітничої партії Педро Санчес склав у суботу, 2 червня, присягу як новопризначений прем'єр-міністр Іспанії. Він змінив на посаді Маріано Рахоя, який представляє правоконсервативну Народну партію (НП).

Напередодні парламент виніс вотум недовіри уряду Рахоя на тлі корупційного скандалу в НП.

На урочистій церемонії в монаршій резиденції поблизу Мадрида - Палаці Сарсуела - був присутній король Феліпе VI, повідомляє AP. Вперше прем'єр Іспанії присягнув без хреста чи Біблії.

«Присягаю сумлінно та гідно виконувати обов'язки прем'єр-міністра, бути вірним королю, боронити конституцію як непорушну основу держави», - цитує лівого політика агенція AFP.

Санчес, від чиєї партії до парламенту входять лише 85 депутатів, планує керувати країною з опорою на тих політиків, у яких він знайшов підтримку під час голосування за відставку уряду Рахоя. Мова йде про партію «Подемос» (71 депутат), яку часто називають лівопопулістською, і дрібних парламентських груп, що представляють баскських і каталонських сепаратистів - як лівих, так і правих. Для формування більшості прем'єру Іспанії необхідно 176 голосів. Тому політичні коментатори сумніваються в дієздатності нового уряду соціалістів.

Нагадаємо, 2-4 червня президент Петро Порошенко відвідає Королівство Іспанія з офіційним візитом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: