Новий президент Вірменії прийняв присягу

Новий президент Вірменії прийняв присягу
Армен Саркісян

Президент Вірменії вступає у повноваження голови держави

Новообраний, четвертий за рахунком президент Вірменії Армен Саркісян вступив на посаду на спеціальному засіданні Національних зборів (парламенту) республіки. Про це повідомляє видання «РИА Новости».

Церемонія інавгурації пройшла в спортивно-концертному комплексі імені Демірчяна, її транслювало в прямому ефірі Громадське телебачення Вірменії. Саркісян приніс присягу, поклавши руку на оригінал конституції і рукописне Євангелія VII століття.

«Клянуся бути вірним конституції Республіки Вірменія, при здійсненні своїх повноважень бути неупередженим, керуватися тільки загальнодержавними і загальнонаціональними інтересами і вкласти всі свої сили в справу зміцнення національної єдності», - заявив новий президент.

Нагадаємо, парламент Вірменії шляхом таємного голосування обрав президентом республіки колишнього прем'єр-міністра, посла у Великій Британії Армена Саркісяна.

Як повідомляється, повноваження чинного президента Вірменії Сержа Саргсяна завершуються 9 квітня.

Саркісян вступить у повноваження у той же день. Тоді ж уряд піде у відставку. Відповідно до нової конституції, президент обирається строком на сім років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: