Одного з найрідкісніших птахів у світі випустили з неволі на Мадагаскарі

Одного з найрідкісніших птахів у світі випустили з неволі на Мадагаскарі

Одного з найрідкісніших птахів у світі — мадагаскарську ниркову качку — випустили з неволі в нове середовище проживання. Тепер 21 качка оселилася на озері на півночі Мадагаскару.

Учені вважають, що звільнення птаха у безпечні природні умови проживання допоможе відновити популяцію цього рідкісного виду.

Ще 15 років тому мадагаскарська ниркова качка вважалася вимерлою. Однак коли дослідники знайшли останні особини, виявилося, що через надто забруднені болота птахи переселилися на незаймані території Мадагаскару. Водночас ті місця були занадто холодними для того, аби нирки змогли там жити й розмножуватися.

Міжнародна команда з фонду збереження дикої природи врятувала яйця цих птахів та вивела їх у неволі. Після цього дослідники знайшли на Мадагаскарі найкраще дике середовище, куди можна було б випустити птахів. Таким місцем стало озеро Софія на півночі Мадагаскару.

Причиною зникнення качок дослідники називають забруднення водно-болотних угідь в Африці. Порятунок цих птахів може також допомогти захистити водні середовища.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: