Опозиціонеру Навальному висунуть в РФ обвинувачення за кримінальною справою

Опозиціонеру Навальному висунуть в РФ обвинувачення за кримінальною справою
Російський опозиціонер Олексій Навальний

У 2016 році колишній слідчий подав до поліції заяву на опозиціонера за наклеп та обвинувачення у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів

В Росії опозиціонеру Олексію Навальному висунуть обвинувачення у справі 2016 року про наклеп. Про це опозиційний політик повідомив у відео на своєму YouTube-каналі.

За словами Навального, його викликають до поліції, щоб висунути обвинувачення щодо наклепу на екс-працівника МВС.

Повідомляється, що у 2016 році колишній слідчий у «справі Магнітського» Павло Карпов подав до поліції заяву на опозиціонера за наклеп та обвинувачення у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів.

Видання «Новое Время» нагадує, що йдеться про серію відеороликів «Недоторканні росіяни», у яких Карпова звинувачують у причетності до розкрадання з бюджету РФ 230 млн доларів і тиску на юриста.

Зазначається, що відео поширював співзасновник і генеральний директор інвестиційного фонду Hermitage Capital Management Вільям Браудер, у якого працював юристом Сергій Магнітський.

У 2015 році Міщанський суд Москви визнав інформацію, що міститься у відеороликах, неправдивою, проте, за словами слідчого, Навальний продовжив наприкінці 2015 року та в квітні 2016 року поширювати на своєму сайті і на сайті радіостанції Ехо Москви статті із зображеннями цих роликів і посиланнями на них.

Санції за ч. 5 ст. 128.1 КК РФ (наклеп) передбачають штраф до п'яти мільйонів рублів або в розмірі доходу засудженого до трьох років або обов'язкові роботи на строк до 480 годин.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний у неділю, 14 жовтня, вийшов на свободу після адміністративного арешту. Він відбував спочатку 30 діб за організацію січневих мітингів, після чого був тут же затриманий і засуджений судом ще до 20 діб арешту за мітинг проти пенсійної реформи 9 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: