Парламент Британії зобов’язав Мей протягом трьох днів розкрити запасний план щодо Brexit

Парламент Британії зобов’язав Мей протягом трьох днів розкрити запасний план щодо Brexit
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей

Більшість у Палаті громад налаштовані проти виходу з ЄС без угоди

Уряд Терези Мей сьогодні зазнав другої поразки в парламенті Великобританії під час затвердження процедури подальших дій кабінету міністрів, що стосуються Brexit.

Про це повідомляє телеканал Sky News у середу, 9 січня.

Депутати проголосували за те, щоб Тереза Мей протягом трьох днів розкрила свій запасний план з виходу із ЄС, якщо її угоду з Брюсселем буде відхилено в парламенті на наступному тижні. За рішення проголосували 308 депутатів, проти - 297.

Напередодні парламент схвалив поправку до законопроекту, яка обмежує повноваження уряду в податковій сфері у разі виходу Великобританії з ЄС без угоди.

Результати цих голосувань засвідчили, що більшість у Палаті громад налаштовані проти виходу з ЄС без угоди напередодні ключового голосування в британському парламенті.

Прем'єр Британії раніше не виключала виходу без угоди, якщо документ відхилять депутати.

Нагадаємо, парламент Великобританії 15 січня проведе голосування за угодою з ЄС про Brexit, про що з Брюсселем домовилася Тереза Мей.

Як відомо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей скоротила канікули для чиновників уряду і зустрілася з ними 2 січня, щоб обговорити питання щодо Brexit.

Нагадаємо, Велика Британія так і не змогла ратифікувати угоду про Brexit. Голосування за цей документ мало пройти 11 грудня 2018 року, проте Мей заявила, що парламент проведе голосування після 14 січня.

Як повідомлялося, британський уряд почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit.

Європейська комісія розробила і представила план заходів на випадок виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: