Пентагон підтвердив зобов’язання США в рамках миротворчих місії ООН

Пентагон підтвердив зобов’язання США в рамках миротворчих місії ООН
Миротворці ООН

США і надалі готові виділяти до 25% щорічного бюджету на миротворчі операції

Заступник міністра оборони США Патрік Шанахан прийняв участь в нараді міністрів оборони країн-членів ООН із питань миротворчості, яка проходила в Канаді. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони США.

Загалом в нараді взяло участь 500 делегатів, які представляли 80 країн світу.

Шанахан підтвердив відданість США своїм зобов’язанням у рамках реалізації ООН миротворчих операцій. Ціллю таких місій він назвав попередження перетворення непідконтрольних центральним урядам регіонів в епіцентр розвитку тероризму і криміналітету, місце здійснення масових вбивств і насилля, а також джерело біженців.

Шанахан нагадав, що США забезпечують 28% щорічного бюджету на проведення миротворчих операцій у світі і окремо витратили до 1 млрд доларів на проведення тренування майбутніх миротворців.

Заступник міністра оборони США пообіцяв, що і в майбутньому Вашингтон буде надавати до 25% усіх коштів, які необхідні для виконання миротворчих місій ООН. Також США і надалі готові надавати відповідну логістичну і технічну підтримку миротворцям.

При цьому США як найбільший контрибутор підтримує ідею необхідності реформування миротворчих операцій ООН. Перш за все, як заявив Шанахан, необхідним є попередження неправомірної поведінки із боку миротворців, в тому числі сексуального насилля щодо жінок і дітей.

На сьогодні ООН розгорнула 15 миротворчих місій, які діють в Латинській Америці, Африці і на Близькому Сході. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: