Під час протестів «жовтих жилетів» у Франції затримали понад 150 осіб

Під час протестів «жовтих жилетів» у Франції затримали понад 150 осіб
Протестувальники в Парижі

Загалом у суботу в різних містах Франції в акціях «жовтих жилетів» узяли участь близько 40 тисяч людей

У Парижі, 22 грудня, затримали понад сотню людей, які взяли участь у черговому протесті «жовтих жилетів».

Про це пише DW з посиланням інформагенцію dpa.

Цього разу в протестах у французькій столиці взяли участь близько двох тисяч людей - значно менше, ніж у попередні тижні.

Загалом у суботу в різних містах Франції в акціях «жовтих жилетів» узяли участь близько 40 тисяч людей. Понад 50 демонстрантів поліція затримала за межами Парижа. Близько сотні протестувальників у Страсбурзі тимчасово заблокували рух транспорту на мості Європи, який з'єднує Францію й Німеччину.

На півдні країни поблизу міста Перпіньян автомобіль врізався у вантажівку на перехресті, яке перекрили протестувальники. Унаслідок цього загинув 36-річний водій автомобіля. Таким чином, кількість загиблих під час протестів, що тривають у Франції з 17 листопада, зросла до 10.

Як повідомлялося, 22 грудня понад 800 прихильників руху «жовтих жилетів» проводили маніфестації в районі Монмартра у Парижі.

Одного з лідерів протестного руху «жовтих жилетів» Еріка Друе було затримано за підозрою в організації незаконної демонстрації на громадській дорозі, носінні забороненої зброї та участі в групі, створеній з метою насильства. Він поміщений під варту.

Раніше повідомлялося, що «жовті жилети» 18 грудня спричинили транспортний хаос у Франції, захоплюючи пункти оплати за проїзд автомагістралями та підпалюючи деякі з них.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: