Протести у Вірменії зачепили регіони: селяни перекривають дороги

Протести у Вірменії зачепили регіони: селяни перекривають дороги
Протести у Єревані ввечері 21 квітня

У Єревані затримали 102 людей

Вірменська поліція затримала 102 громадян. Про це повідомляють «Новини Вірменії» з посиланням на прес-службу поліції.

За даними видання, такі дані поліція мала станом на 17 годину.

Акція протесту в Єревані триває з ранку. Періодично демонстранти перекривають вулиці, зараз вони знаходяться на повністю блокованому проспекті Маштоца - центральній вулиці Єревана.

Між тим, група жителів села Таперакан Араратської області перекрила дорогу, що веде до Єревану. Сюди ж прибули губернатор Араратської області Арамаіс Григорян, численні поліцейські.

Демонстранти таким чином намагаються захистити главу села Нор Кянк, члена правління партії «Громадянський договір» Гаріка Саркісяна і ще 7 осіб, що були раніше затримані. Правоохоронці спробували силою відкрити дорогу, але це їм не вдалося.

На місце прибув депутат від блоку «Вихід» Арам Саркісян. Він заявив про те, що в поліцейському відділенні він зустрівся із затриманими. У поліцейському відділенні погодилися звільнити останніх в разі відкриття дороги. За словами депутата, після цього Саркісяна та інші зможуть відправитися в Єреван і взяти участь в мітингу.

Сам Гарік Саркісян через Facebook закликав відкрити дорогу, зазначивши, що проти нього порушено кримінальну справу, але його відпустять під підписку про невиїзд.

У Єревані вже кілька днів тисячі людей протестують проти призначення прем’єр-міністром Сержа Сарґсяна, який був президентом Вірменії 10 років. Протести відбуваються і в інших великих містах Вірменії.

Перед закінченням повноважень Сарґсяна конституція Вірменії була змінена, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду.

Учасники протестів звинувачують Сарґсяна в захопленні влади в країні. Лідер протестувальників, опозиційний депутат Нікол Пашинян оголосив про «революційну ситуацію» у Вірменії і початок «народної ненасильницької оксамитової революції».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: