Протести «жовтих жилетів»: у Парижі поліція затримала 59 учасників

Протести «жовтих жилетів»: у Парижі поліція затримала 59 учасників

Поліція у Парижі застосувала сльозогінний газ і водомети

Фото: AFP

Протести «жовтих жилетів» у Франції продовжуються

У Франції в суботу, 12 січня, знову тривають протести «жовтих жилетів». Тисячі демонстрантів виходять на вулиці різних міст вже дев'яту суботу поспіль. По всій країні за порядком стежать близько 80 тисяч правоохоронців, серед яких п'ять тисяч - у Парижі, передає інформагенція dpa.

У французькій столиці поблизу Тріумфальної арки дійшло до сутичок із поліцією після того, як деякі демонстранти почали жбурляти у правоохоронців різні предмети. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, передає AFP.

Деякі демонстранти вимагали «зупинити поліцейське насилля» і відставки президента Франції Еммануеля Макрона.

До обіду в Парижі у зв'язку з протестами затримали 59 людей. Дехто з них намагався пронести зброю, а дехто приєднався до групи агресивно налаштованих осіб, які хотіли чинити акти насилля, пише dpa з посиланням на речницю поліції. Точних даних про кількість таких людей і ймовірних поранених наразі немає.

Десятки банків, ювелірних та інших крамниць на Єлисейських Полях й інших вулицях у центрі Парижа зачинені. Власники бояться вандалізму з боку демонстрантів.

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон відмовився їхати на Всесвітній економічний форум у Давосі. Зазначається, що Макрона не буде на ВЕФ через завантажений графік. Зокрема, йдеться про проведення великих національних дебатів, що вирішили організувати на тлі протестів «жовтих жилетів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: