РФ знову критикує присутність США в Сирії

РФ знову критикує присутність США в Сирії

Москва і Вашингтон обмінялися заявами

Міністерство оборони РФ у п’ятницю (6.10) знову виступило із заявою щодо військової присутності США в Сирії. Суть російських претензій зводиться до того, що із зони безпеки радіусом в 100 км навколо контрольованої американцям бази Ет-Танф здійснюють вилазки бойовики Ісламської держави (ІД), як повідомляє видання «Коммерсантъ».

За словами речника російського оборонного відомства Ігоря Конашенкова, для бійців сирійської урядової армії, які ведуть наступ в напрямку Дейр ез-Зора, перешкодою є присутність вищезгаданої бази США. Конашенков в своїй заяві в тому числі піддав сумніву американську тезу про те, що база Ет-Танф використовується для боротьби із ІД. Оскільки із початку існування цієї бази у квітні 2017 року, за словами речника Міноборони РФ, не відомо про жодну американську операцію проти бойовиків Ісламської держави. Водночас Конашенков заявив, що саме із цієї зони безпеки ІД здійснює свої рейди.

Проте міністерство оборони США відкидає подібні звинувачення – за їх словами на базі Ет-Танф здійснюється тренування бійців угруповання «Магавір Ес-Саура», які ведуть боротьбу із ІД.

Нагадаємо, міністерство оборони РФ повідомило про те, що найновіший фрегат «Адмірал Макаров» із серії проекту 11356 залишив окупований Севастополь і направився до виходу із Чорного моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: