Росія змушує Telegram протягом 15 днів надати їй ключі для розшифровки повідомлень

Росія змушує Telegram протягом 15 днів надати їй ключі для розшифровки повідомлень

Після закінчення терміна Роскомнагляд зможе почати блокування месенджера

Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів, зазначається в повідомленні на сайті відомства.

Роскомнагляд послався на положення федерального закону про інформацію і нагадав, що Міщанський суд у жовтні 2017 року оштрафував компанію за відмову надати ФСБ ключі для декодування необхідного їй листування. Вимога спецслужби надійшла адміністрації месенджера після того, як його творець Павло Дуров погодився на внесення компанії до переліку розповсюджувачів інформації.

«Невиконання обов'язків проявилося в тому, що Telegram Messenger Limited Liability Partnership не надав до федерального органу виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки інформацію, необхідну для декодування прийнятих, переданих, ти, що доставляються і (або) тих, що опрацьовуються, електронних повідомлень», - йдеться в повідомленні. Міщанський суд підтвердив це порушення, вважає Роскомнагляд.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва послуги надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: