Росія продовжить нарощувати постачання зброї до Вірменії – експерт

Росія продовжить нарощувати постачання зброї до Вірменії – експерт
Євген Магда

Незважаючи на європейський вектор політики Вірменії, Росія продовжить постачати їм зброю

9 квітня відбудеться інавгурація нового президента Вірменії Армена Саркісяна. Ймовірно чинний президент Серж Саргсян стане прем’єр-міністром. Майбутня політика країни не передбачатиме зменшення закупівлі російської зброї. Про це розповів Євген Магда, директор Інституту світової політики, під час прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

Новий президент Вірменії Армен Саркісян не є вихідцем з Нагірного Карабаху на відміну від двох попередніх президентів – Роберта Кочаряна та Сержа Саргсяна. Новообраний президент матиме представницькі функції. На думку правлячої Республіканської партії, він найбільше підходить на посаду лідера нації.

Магда зазначає, що на думку вірменських аналітиків є тенденція до створення суперпрем’єрської республіки. «Серж Саргсян, який 10 років був президентом, з великою вірогідністю стане прем’єр-міністром, і відповідно збереже важелі впливу на ситуацію в країні», - розповів директор ІСП.

Він переконаний, що зв’язки з РФ буде збережено, незважаючи на задекларований європейський вектор розвитку країни.

«Росія продовжить нарощувати постачання зброї до Вірменії: на це є попит і є потужна російська пропозиція. Наголошу на тому, що не менші, а можливо більші обсяги зброї Росія продає і Азербайджану, що створює відповідний фактор напруженості в регіоні», - прокоментував експерт.

Магда також нагадав, що підписана минулого року угода про всеосяжне партнерство між Вірменією та Європейським Союзом, свідчить про протиріччя у зовнішній політиці Єревану.

«Якщо Україну, Грузію і Молдову можна назвати країнами, які остаточно визначилися зі своїм європейським вектором на сьогодні, то для Вірменії ця угода демонструє певну різновекторність, а також те, що вона не повністю залежна від РФ», - додав він.

Як повідомлялося раніше, в рамках саміту «Східного партнерства», що проходив 24 листопада 2017 року, відбулося підписання угоди про всеосяжне і розширене партнерство між Республікою Вірменія та Європейським Союзом. Документ підписали глава МЗС Вірменії Едвард Налбандян і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні. Згідно з документом країна офіційно бере на себе зобов’язання боротися з корупцією і рухатись в бік Євросоюзу.

Пропонуємо переглянути повне відео з прес-конференції: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: