Росія розмістить новітні військові комплекси у Білорусі

Росія розмістить новітні військові комплекси у Білорусі
Завданням комплексів радіоелектронного придушення є постановка перешкод

Росія вирішила ще більше мілітаризувати Калінінград

Міністерство оборони має намір розмістити новітні комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ) на ряді стратегічних напрямків, в тому числі в Калінінградській області і в Білорусі. Це випливає з повідомлення про проведення закритого аукціону на монтаж устаткування, розміщеного на сайті держзакупівель РФ.

«Доопрацювання, монтаж і підключення складових частин комплексу РЕП (радіоелектронного придушення) «Самарканд» до системи передачі даних Міністерства оборони Російської Федерації», - описується суть контракту. Початкова вартість контракту - 61 млн руб. Всі комплекси повинні бути введені в дію до 10 листопада 2019 року.

Виконавцю належить забезпечити роботу комплексів в 13 військових частинах. За даними з відкритих джерел, перераховані в тендері військові частини дислокуються на Далекому Сході, в Мурманській і Нижегородській областях, Калінінградській області і Білорусі.

Про розгортання комплексів «Самарканд» на об'єктах Північного морського флоту було відомо з 2017 року, про це повідомляло Міноборони. На Балтійському флоті навчання фахівців для роботи на цих комплексах проводилося в травні 2017 року.

Завданням комплексів радіоелектронного придушення є постановка перешкод і зрив комунікацій противника.

Раніше повідомлялося, що Росія відновила бункер для зберігання ядерних озброєнь у Калінінграді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: