Російські ветерани хочуть подати на Росію до Гааги

Російські ветерани хочуть подати на Росію до Гааги

Росіяни воюють на різних фронтах як найманці, однак Москва не визнає їх солдатами

Російські ветерани бідкаються, що Москва несправедливо використовує їх у своїх військових цілях

Російські військові ветерани хочуть подати проти Росії позов до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. За словами агентства Reuters, понад 10 російських організацій вимагає відкриття міжнародного провадження про вербування Росією найманців, котрі беруть участь у таємних операція в Україні, Сирії, країнах Азії та Африки. Про це повідомило радіо «Ехо Москви».

Організації російських військових ветеранів звертають увагу, що росіяни воюють на різних фронтах як найманці, однак Москва не визнає їх солдатами.

«Насправді, цивільних осіб вводять в оману, вивозять з країни та незаконно використовують у військових цілях», - публікує «Ехо Москви» частину тексту, складеного російськими ветеранами.

Згідно з попередніми публікаціями, однією з таких груп, яка вербує найманців та співпрацює з міністерством оборони РФ, є приватна військова компанія «Вагнера». Її найманці воювали в Сирії, Україні, а також на терені африканських та азійських країн.

Повний текст клопотання про відкриття міжнародного слідства з цього питання мають намір прийняти 18 листопада у Москві, під час зустрічі представників організацій військових ветеранів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: