Сербія та Іран відновили авіасполучення після 27 років перерви

Сербія та Іран відновили авіасполучення після 27 років перерви
Іранський літак

Сербська організація з підтримки біженців, попереджає, що рейси можуть стати новим мігрантським маршрутом

Після 27-річної перерви Сербія та Іран відновили авіасполучення завдяки угоді про візову лібералізацію, яку країни підписали у серпні 2017 року.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Сербські ЗМІ повідомляють, що усі польоти Iran Air двічі на тиждень у Тегерані та Белграді були повністю заброньовані до кінця літа.

Ще одна іранська авіакомпанія Qeshm Air також планує розпочати надання послуги авіаперевезення між країнами з 19 березня.

«Таке сполучення було очікуваним після того, як Сербія підписала угоду про візову лібералізацію з Іраном у серпні 2017 року. Багато хто з тих, хто планує скористуватися послугами такого авіасполучення, як очікується, будуть іранськими громадянами, які проживають в Європі», - інформує видання.

Проте Info Park, сербська організація з підтримки біженців, попереджає, що рейси можуть стати новим мігрантським маршрутом для тих, хто прагне незаконно залишитися в ЄС.

Водночас сербський міністр торгівлі Расім Ляжич заявив, що влада в обох країнах розслідуватиме можливі зловживання системою.

До слова, за 2017 рік авіаційним транспортом в Україні перевезено понад 930 тисяч пасажирів, що на 17,6% більше порівняно з 2016 роком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: