Одіозний прем'єр Вірменії закликав протестувальників до діалогу

Одіозний прем'єр Вірменії закликав протестувальників до діалогу
Серж Саргсян

Саргсян закликав депутата Національних зборів Нікола Пашиняна негайно сісти за стіл переговорів

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян, проти обрання якого протягом останнього тижня в Єревані відбуваюься акції протесту, 21 квітня виступив із заявою про внутрішньополітичну ситуацію в країні.

Про це повідомляє офіційний сайт прем'єр-міністра.

У заяві йдеться:

«Протягом минулого тижня в Єревані відбувся ряд мітингів і маніфестацій. Право на проведення мирних мітингів і маніфестацій має будь-який громадянин нашої країни. Влада поважала і надалі поважатиме це право.

На жаль, ці громадські збори часто переходили за рамки дозволеного законом і набували неприпустимих і анархічних проявів, про які детально йдеться у численних заявах поліції. Події, що відбуваються, загрожують непередбачуваними наслідками, ставлять під загрозу громадський порядок і завдають шкоди непростій і крихкій злагоді суспільства.

Кожен з нас зобов'язаний пам'ятати, що крім нього в цій країні живуть, вчаться, працюють і відпочивають не менш горді, ніж він, громадяни Вірменії. Гармонія у нашому суспільстві повинна ґрунтуватися на солідарності і терпимості.

Я глибоко стурбований внутрішньополітичними процесами, що відбуваються. Щоб уникнути невиправних втрат, закликаю депутата Національних зборів Нікола Пашиняна піти на політичний діалог і сісти за стіл переговорів. Це слід зробити негайно. Упевнений, що формуванню подібного діалогу, відповідного ситуації, можуть сприяти всі політичні сили країни».

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні. Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 18 квітня демонстранти відновили вуличні протести

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: