США готують закритий список росіян, з якими небажано вести справи - ЗМІ

США готують закритий список росіян, з якими небажано вести справи - ЗМІ

До закритого списку США входитиме кілька сотень прізвищ громадян Росії, запевняють джерела ЗМІ у Вашингтоні

Новий пакет антиросійських санкцій, який буде прийнято США в лютому 2018 року, доповнять закритим списком громадян Росії, контакт з якими небажаний для американських партнерів у Європі.

Про це пише газета «Известия» з посиланням на джерела у Вашингтоні. 

«До цього списку входитиме кілька сотень прізвищ громадян Росії. Санкції проти них не будуть вводитися. Але цей документ стане сигналом для європейців, що з цими людьми вести справи небажано», - розповів виданню один із співрозмовників. 

За його словами, до списку потраплять російські бізнесмени, громадські діячі та громадяни РФ, які мають державні нагороди. Він буде доступний тільки для союзників і партнерів США в Європі. 

Водночас голова тимчасової комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету і запобігання втручання у внутрішні справи Андрій Клімов повідомив «Известиям», що Росія вже почала підготовку можливих заходів у відповідь на дії США.

«Ми діятимемо в режимі дзеркальної дипломатії. Всі недружні дії США будуть зустрінуті такими самими заходами з боку Росії», - сказав Клімов. 

Як відомо, на думку глави МЗС України, внесення в санкційний список США людей з оточення президента Росії Володимира Путіна, яке очікується в лютому, може змусити РФ піти з Донбасу.

Нагадаємо, 14 грудня лідерикраїн Європейського союзу схвалили політичне рішення про продовження секторальних економічних обмежувальних заходів проти Росії, введених за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України. 

Також повідомлялося, що у Трампа встановили черговий дедлайн впровадження санкцій проти РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: