США нарощує бойову міць: ще один авіаносець може приймати винищувачі F-35С

США нарощує бойову міць: ще один авіаносець може приймати винищувачі F-35С
Авіаносець США
Фото: US Navy

До 2025 року авіаносці США матимуть дві ескадрильї F-35С

Авіаносець класу Німіц USS Abraham Lincoln (CVN 72) завершив процес виконання стандартизаційних процедур, які дозволяють кораблю приймати і використовувати палубний варіант нового винищувача п’ятого покоління – F-35C. Про це повідомляє видання Naval Today.

Всі необхідні заходи було здійснено під час п’ятиденного виходу в Атлантичний океан. Особливістю всіх кваліфікаційних робіт було відпрацювання процедури роботи посадки F-35C, який має складні крила. Крім того, під час п’ятиденного турне перевірялася робота системи логістичного обслуговування винищувача п’ятого покоління (ALIS).

За планом, до 2025 року кожен авіаносець США (на сьогодні їх 11- Ред.) матиме дві ескадрильї літаків F-35C, дві ескадрильї літаків F/A-18E/F Super Hornets, одну ескадрилью літаків EA-18G, одну ескадрилью літаків E-2D Hawkeye, а також гелікоптери для протичовнової боротьби і логістики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський винищувач-невидимка F-35 прибув на авіабазу в префектурі Аоморі на північному сході Японії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: