США розширили санкції проти Росії

США розширили санкції проти Росії
Під санкції попали дев’ять юридичних осіб

Під санкції попали особи та компанії, що займалися бізнесом в окупованому Криму

Міністерство фінансів США розширило список санкцій проти Росії через окупацію Криму та Донбасу. Згідно з повідомленням відомства, до списку додані три фізичні особи і дев'ять юридичних осіб, зокрема, мова йде про санаторії «Ай-Петрі», готель «Мрія» та «міністерство державної безпеки «ЛНР», пише РБК.

Як уточнює BBC, до списку санкцій увійшли громадяни України Олександр Басов і Андрій Сушко, росіянин Володимир Зарицький. Також там опинилися санаторії «Дюльбер» і «Місхор», АТ «Кримтеплоелектроцентраль», компанії «Гарант-СВ», «Управлінська компанія інфраструктурних проектів», ТОВ «Південний проект».

Олександр Басов відповідно до даних ЗМІ був високопоставленим співробітником Служби безпеки України (СБУ). В ієрархії «ЛНР» він займає пост заступника «міністра державної безпеки «ЛНР».

Андрія Сушка ЗМІ називали колишнім підполковником СБУ. Мінфін США вказує адресу його місця проживання в Керчі, що співпадає з даними сайту «Миротворець». Згідно з цими даними, Сушко раніше був старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ в кримському управлінні СБУ.

Володимир Зарицький - генерал-полковник, народився в одному з сіл Житомирської області Української РСР. З 2001-го по 2010 рік він очолював ракетні війська і артилерію Російської Федерації (один з родів Сухопутних військ РФ).

Введенні санкції прокоментував заступник директора з наукового напрямку Інституту світової політики, експерт Микола Бєлєсков.

«Єдиний великий плюс від сьогоднішніх санкцій Мінфіну США так це сигнал всим тим, хто вирішив краденим в широкому сенсі в України в 2014 році розжитися або підрядами заробити - не вийде рібята. Можна нарватися на проблеми і для себе і для своїх компаній. Тому краще від Криму і всим, що із ним повязано триматися подалі», - заявив він.

«Вже реально комерційними проектами займатися не вийде - особливо де будь-який іноземний капітал. Тільки на подачки від [російської] держави можна буде таким компаніям розраховувати», - додав він.

Перед введенням санкцій спецпредставник США Курт Волкер вказав, що Росія все ще відмовляється виконувати мінські угоди. Зокрема, вона так і не вивела свій контингент зі сходу України. У зв'язку з цим дипломат вказав на готовність Америки посилювати економічний пресинг на Росію, щоб прискорити врегулювання: «Ми готові зберігати наявні обмеження і час від часу посилювати режим санкцій, якщо Росія не робитиме кроки в бік завершення конфлікту».

Дипломат також прогнозував, що у тексті санкцій вперше буде вказано, що відповідальність за те, що відбувається в так званих республіках на сході України лежить на Росії, оскільки Москва є окупантом цих територій.

Зазначимо, влітку 2018 року окупаційна адміністрація Криму продала за 620 млн грн акції санаторіїв «Місхор», «Дюльбер» і «Ай-Петрі». Акції купило ТОВ «Керуюча компанія інфраструктурних проектів».

На початку року стало відомо про плани екс-командувача ракетних військ РФ Володимира Зарицького побудувати неподалік від Ялти новий п'ятизірковий готель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: