Трамп наказав знищувати іранські кораблі

Трамп наказав знищувати іранські кораблі
Американські військові додали, що іранські кораблі підходили до суден Сполучених Штатів на відстань аж до дев'яти метрів, а також «підрізали» судна США

Військові катери Корпусу вартових ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану) в Перській затоці зробили небезпечні маневри щодо кількох бойових кораблів США, - пресслужба ВМС США

Президент США Дональд Трамп наказав ВМС країни знищувати всі бойові іранські кораблі, що переслідують американських військових у морі. Таке розпорядження він дав після того, як ВМС США повідомили про небезпечні маневри військових суден Ірану в Перській затоці.

Зазначалося, що іранські кораблі наближалися до американців на небезпечну відстань.

 «Я дав вказівку ВМС США відкривати вогонь і знищувати всі іранські військові катери, що створюють перешкоди на морі для американських судів», - написав Трамп в Twitter.

У відповідь на цей пост американський психотерапевт Джеффрі Гутерман відповів:

«Трамп збирається вбити всіх нас».

Раніше пресслужба  П'ятого флоту ВМС США, що базується в Бахрейні, повідомила, що військові катери Корпусу вартових ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану) в Перській затоці зробили небезпечні маневри щодо кількох бойових кораблів США.

«11 суден іранського КВІР неодноразово небезпечно зближувалися з декількома кораблями ВМС США, які виконували завдання в міжнародних водах на півночі Перської затоки», - йдеться в пості в Twitter П'ятого флоту.

Американські військові додали, що іранські кораблі підходили до суден Сполучених Штатів на відстань аж до дев'яти метрів, а також «підрізали» судна США. В якості підтвердження своїх слів американці опублікували кілька відео та фото, на яких було видно, що кілька катерів маневрують поблизу кораблів ВМС США. Приблизно через годину іранські катери відповіли на виклики по рації і віддалилися від американських кораблів. Інцидент стався 15 квітня.

Слідом за цим Тегеран зазначив, що присутність США в Перській затоці несе загрозу безпеці Ірану.

За словами міністра оборони Ісламської Республіки Аміра Хатамі, «США підійшли до кордонів Ірану з іншої частини світу».

Через два дні після цієї заяви - 19 квітень - в КВІР відзначили, що готові відповісти на будь-які помилкові дії США в цьому регіоні.

У заяві також наголошується, що 15 квітня інцидент дійсно відбувся. Однак в ВМС КВІР спростували деталі конфлікту, заявивши, що провокаційні і небезпечні дії вели саме військові США, а не Ірану. Іранські військові, в свою чергу, охарактеризували версію американців про інцидент як розповідь «в голлівудському стилі».

Але не тільки в Перській затоці є розбіжності між Іраном і США. На початку квітня Трамп заявив, що США завдадуть набагато більш потужний удар, якщо підтримувані Іраном угруповання нападуть на американські об'єкти в Іраку.

У відповідь на це глава іранського МЗС Мохаммад Джавад Заріф зазначив, що «Іран не починає воєн. Він діє тільки в цілях самозахисту. Відкрито», - написав він у своєму офіційному акаунті в Twitter.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: