Трамп заявив, що везе з тихоокеанського турне угод на $300 млрд

Трамп заявив, що везе з тихоокеанського турне угод на $300 млрд
Дональд Трамп

Трамп вкотре підкреслив, що Сполучені Штати «хочуть справедливої торгівлі», заснованої на взаємній повазі

Глава Білого дому Дональд Трамп оцінив результати своєї поїздки до країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону як «надзвичайно успішні», підкресливши, що тепер у нього з'явилося «багато друзів».

Про це він розповів журналістам у вівторок на «борту номер один».

«Ми мали надзвичайно успішну поїздку. Виконаний величезний обсяг роботи у сфері торгівлі, й не тільки в плані угод – а ми маємо угод на щонайменше $300 млрд – але це (зроблена робота – ред.), я думаю, збільшить цей показник утричі за досить короткий проміжок часу», - цитує Білий дім президента США.

Трамп вкотре підкреслив, що Сполучені Штати «хочуть справедливої торгівлі», заснованої на взаємній повазі.

Крім того, американський лідер зауважив, що розширив коло своїх друзів у регіоні.

«Це були неймовірні 12 днів, мені дуже сподобалося. У мене з'явилося багато друзів на найвищому рівні», - підкреслив Трамп.

Він зауважив, що йому дуже сподобався прийом у Китаї, а також проведена робота у В'єтнамі і на Філіппінах.

«Тепер у нас дуже тісні відносини з Філіппінами, що є дійсно важливим – менше справедливі в плані торгівлі в цьому випадку, ніж у військових цілях», - зауважив Трамп.

Раніше у В’єтнамі президент США брав участь у саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), під час якого він коротко зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним.

Азійське турне Трампа, в рамках якого він також відвідав Японію, Китай і Південну Корею, було спрямоване на зміцнення дипломатичних і економічних зв’язків у ході боротьби з ядерною загрозою з боку Північної Кореї. У В’єтнамі він запропонував виступити посередником у суперечках щодо Південно-Китайського моря, які тривалий час викликали напруженість у регіоні.

Як повідомляв «Главком», Трамп у вівторок, 14 листопада, залишив Філіппіни. Тим самим він не взяв участь в Східноазійському саміті, де збираються лідери АСЕАН і держав-партнерів, в тому числі КНР, Індії, Японії, Південної Кореї і РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: