Трамп звернеться до нації через будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Трамп звернеться до нації через будівництво стіни на кордоні з Мексикою
Виступ президента США Дональда Трампа, архівне фото

Глава Білого дому звернеться до американців ввечері 9 січня

Президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

У цьому зв'язку Трамп повідомив, що збирається виступити зі зверненням до громадян країни.

«Радий повідомити, що я виступлю зі зверненням до нації з приводу гуманітарної кризи та кризи національної безпеки на нашому південному кордоні. Вівторок, 9 вечора за східним часом», - написав глава Білого дому у Twitter.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що на кордоні з Мексикою планується побудувати сталеву, а не бетонну стіну.

Відзначимо, 22 грудня 2018 року низка американських міністерств і відомств, включаючи Держдепартамент, Мін'юст, міністерство внутрішньої безпеки, міністерства транспорту і сільського господарства, скоротили роботу. Причиною стала відсутність бюджету, про який до 22 грудня демократи і республіканці в Конгресі так і не змогли домовитися.

В адміністрації Трампа вже заявили, що виступають проти цих законопроектів і будуть радити президенту накласти на нього вето. На цей випадок демократами підготовлений окремий тимчасовий бюджет для міністерства внутрішньої безпеки, яке займається будівництвом стіни.

Напередодні Трамп вирішив особисто полетіти до кордону з Мексикою 10 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: