У Британії уперше дозволили жінкам служити в будь-яких військах

У Британії уперше дозволили жінкам служити в будь-яких військах
Британія уперше дозволила жінкам служити в будь-яких військах
Фото: РА

З квітня 2019 року британські жінки вже зможуть навчатися для служби в піхоті,

У Великій Британії жінкам уперше дозволили служити у будь-яких родах військ. Для жінок тепер відкриті всі військові спеціальності, включно з підрозділами сил спецоперацій, такі як Спеціальна повітряна служба.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Не хочу говорити, що я першопроходець, але хочу, щоб мій приклад наслідували. Думаю, жінки можуть багато чого запропонувати», — сказала молодший капрал Кет Діксон, яка пішла служити у танкові війська, додає агентство ВВС.

З квітня 2019 року жінки вже зможуть навчатися для служби в піхоті, а до кінця поточного року чинні службовиці можуть перейти на службу до морської піхоти. Тренінги для перших жінок у цих військах почнуть в 2019 році.

«Жінки служать у Збройних силах понад 100 років, працюючи різноманітними спеціалістами на життєво важливих посадах. Тому я дуже радий, що відсьогодні вперше в історії наші Збройні сили будуть визначатися здібностями, а не статтю. Дозвіл на службу в будь-яких військах для жінок зробить наші сили більш сучасними», — заявив міністр оборони Гевін Вільямсон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: