У Чехії зафіксували стрибок захворюваності на коронавірус

У Чехії зафіксували стрибок захворюваності на коронавірус
Всього з початку епідемії в країні діагностували 8586 випадків захворювання на Covid-19, померло від хвороби 297 людей

За минулу добу медики зареєстрували 111 хворих на Covid-19

У Чехії за минулу добу медики зафіксували різкий стрибок захворюваності на коронавірус: заразилися 111 осіб, що є найвищим показником за місяць. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, пише Радіо Свобода.

Зазначається, всього з початку епідемії в країні діагностували 8586 випадків захворювання на Covid-19, померло від хвороби 297 людей.

До відома, 11 травня в рамках полегшення обмежень у країні відкрилися великі магазини, торгові центри, перукарні і салони краси.

Ресторани, готелі, театри і більшість інших закладів у країні мають відкритися 25 травня. Від цієї ж дати можна буде відвідувати початкові школи, але це не є обов'язковим.

Заборону на необов'язкові поїздки і виїзд за кордон було знято з деякими обмеженнями. До 10 людей можуть зустрічатися на публіці.

З 25 травня у Чехії мають скасувати карантин.

Також пом'якшують карантинні обмеження й інші європейські країни.

Так, у Греції напередодні відкрилися більшість магазинів і частково відновили навчання в школах. Вийшли на роботу близько двох третин працівників державного сектора. Також дозволили подорожі на острови - для тих, хто там працює.

А в Швейцарії 11 травня почалася вже друга фаза послаблення карантинних заходів: відновили роботу невеликі магазини, ресторани, ринки, музеї і бібліотеки. Громадський транспорт повернеться до стандартного розкладу з рекомендацією, щоб люди носили маски в годину пік. Крім того, поновилися заняття в початкових і нижчих класах середньої школи, дозволені спортивні заняття. Також будуть ослаблені обмеження в'їзду до Швейцарії. Третя фаза пом'якшення обмежень розпочнеться з 8 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: