У Європі покращилася якість повітря (фото з супутника)

У Європі покращилася якість повітря (фото з супутника)
У Парижі повітря стало чистішим уперше за 40 років.

Знімки показують суттєве зменшення концентрації оксиду азоту над низкою великих європейських міст у порівнянні з березнем 2019 року - особливо над Парижем, Міланом і Мадридом

У Європі під час карантину через спалах COVID-19 різко покращилася якість повітря. Про це повідомляє Європейське космічне агентство з посиланням на дані спостереження з супутника Copernicus Sentinel-5P satellite.

У космічному агентстві зазначають, що знімки показують суттєве зменшення концентрації оксиду азоту над низкою великих європейських міст у порівнянні з березнем 2019 року - особливо над Парижем, Міланом і Мадридом. «Ці зміни збіглися із впровадженням карантину». – йдеться у повідомленні.

На знімках можна бачити концентрацію оксиду азоту 14-15 березня 2020 року порівняно із середньомісячним показником березня 2019 року.

1_104

Науковці інформують, що для кількісних оцінок зменшення викидів від транспорту і промисловості після запровадження карантину потрібні додаткові дослідження даних. Їхні результати оприлюднять пізніше.

2_41

Раніше повідомлялося, що в Парижі повітря стало чистішим уперше за 40 років. У період з 16 по 20 березня в паризькій агломерації спостерігається поліпшення якості повітря через обмежувальні заходи.

Нагадаємо, що введений на території України карантин вплинув позитивно на якість повітря в Києві.

До відома, пандемія коронавірусу COVID-19 значно поліпшила якість повітря у світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: