На Київщині масштабні пожежі в екосистемах (фото, відео)

На Київщині масштабні пожежі в екосистемах (фото, відео)
Горить трав’яний настил, чагарники та самосій 
Фото: ДСНС

За добу ліквідовано пожежу сухої рослинності на площі 136,7 га

За минулу добу рятувальниками Київської області здійснено 101 виїзд на гасіння пожеж в екосистемах.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС Київщини.

«Дуже часто причиною виникнення даного роду великомасштабних пожеж є спалювання сухих рослинних залишків та необережне поводження з вогнем громадян. А швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко», - зазначають рятувальники.

Так, за останню добу рятувальники Києво-Святошинського району 11 разів залучалися до гасіння трав'яного настилу та сміття на загальній площі близько 11 га. Загорання було успішно ліквідовані в таких населених пунктах як м. Боярка, с. Крюківщина, с. Гатне, с. Віта-Поштова, с. Білогородка, с. Бобриця, с. Гореничі, с. Жорнівка, с. Гнатівка с. Ходосівка та ін.  

Цього ж дня, 26 березня, о 16:19 до оперативно-диспетчерської служби Бородянського району надійшло повідомлення від місцевих жителів про горіння трав’яного настилу поблизу с. Шибене. По прибуттю рятувальниками встановлено, що палає трав’яний настил, чагарники та самосій на загальній площі близько 5 га. Пожежу було локалізовано о 17:39, не допустивши подальше розповсюдження вогню. А о 20:21 рятувальниками повністю ліквідовано процес горіння. На гасіння пожежі залучались дві одиниці техніки та 6 чоловік особового складу ДСНС.

Загалом особовим складом пожежно-рятувальної служби Володарського, Броварського, Бородянського, Києво-Святошинського, Бориспільського, Сквирського, Кагарлицького, Баришівського, Обухівського, Макарівського, Богуславського та Білоцерківського районів ліквідовано 101 пожежу сухої рослинності на площі 136,7 га.

Вогнеборці закликають громадян не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: