У Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури

У Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури

З будівлі Бібліотеки української літератури зникли всі вивіски

У Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури. Як передає УНІАН, цього тижня з будівлі, де раніше містилася бібліотека, зникла вивіска.

Коли саме зняли вивіску, незрозуміло, але, за словами колишніх співробітників, ще тиждень тому на будинку за адресою Трифоновська, 61 був напис: «Бібліотека української літератури».

Крім того, заблоковано сайт бібліотеки. При спробі зайти на сайт за адресою mosbul.ru з'являється напис: «Вибачте, але наразі сайт закритий на реконструкцію».

За даними УНІАН, будівлю бібліотеки передано Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщено Центр розвитку туризму Москви.

Разом з тим, як повідомив адвокат Іван Павлов, який представляє інтереси колишнього директора бібліотеки Наталії Шариної, 24 квітня Мосміськсуд о 15.00 продовжить розглядати апеляцію захисту на вирок Шариної, обвинувачуваної у розтраті грошей і розповсюдженні екстремістської літератури. На наступному засіданні очікується виступ державного обвинувача і самої Шариної.

Де-факто бібліотека припинила свою роботу ще рік тому і залишалася лише вивіска. Частину фондів закладу було відправлено в Бібліотеку іноземної літератури, частину викинули.

Читайте також «2017-й став роком ренесансу української культури».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: