У Польщі пройшли протести проти посилення закону про аборти

У Польщі пройшли протести проти посилення закону про аборти
Жіночий протест у Варшаві 13 січня
Фото: Kuba Atys/Agencja Gazeta

Протестуючі, які прийшли до будівлі польського Сейму у Варшаві, тримали в руках транспаранти «Ганьба!»

Близько 2000 осіб, в основному жінок, провели в столиці Польщі акцію протесту проти посилення закону про аборти. Протестуючі, які прийшли в суботу, 13 січня, до будівлі польського Сейму у Варшаві, тримали в руках транспаранти «Ганьба!», «Допомога медична, чи не божа», «Жінки без абортів вмиратимуть».

Польський парламент в середу, 10 січня, направив на розгляд у спеціальної парламентської комісії законопроект, згідно з яким навіть неправильне формування плоду більш не буде умовою для дозволу на аборт. Одночасно більшість депутатів Сейму, включаючи близько 30 політиків з числа ліберальної опозиції, проголосували проти лібералізації законів про аборти.

Правляча в Польщі з 2015 року партія «Закон і справедливість» проводить консервативну сімейну політику, нагадує агентство AFP. Так, влада країни вже припинили фінансову підтримку штучного запліднення, а також дозволили продаж протизаплідних таблеток тільки за рецептами. У жовтні 2016 Сейм після масових протестів відхилив законопроект про практично повну заборону абортів.

Нагадаємо, депутати польського Сейму ухвалили закон про заборону недільної торгівлі. Згідно з ним, з 1 березня 2018 року кожного місяця магазини працюватимуть тільки у дві неділі - першу і останню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: