У Польщі відкрили справу проти української компанії через гру про Освенцим

У Польщі відкрили справу проти української компанії через гру про Освенцим
Гра заснована на тематиці життя у концтаборі «Освенцим»

Комп’ютерна гра «має ознаки зневаги до польського народу і пропагування забороненого в Польщі фашистського тоталітарного устрою»

Окружна прокуратура Варшави веде слідство проти української компанії Aliens Games за розробку комп’ютерної гри про нацистський концтабір Освенцим.

Заяву до прокуратури на фірму-розробника гри подав голова Інституту національної пам’яті Польщі Ярослав Шарек. На переконання заявника, вона має ознаки зневаги до польського народу і пропагування забороненого в Польщі фашистського тоталітарного устрою, інформує Rzeczpospolita.

«Слідство ведеться у справі й перебуває на етапі збору доказових матеріалів», - заявив речник окружної прокуратури у Варшаві Лукаш Лапчинський.

Як зазначає видання, гра заснована на тематиці життя у концтаборі, де учасники можуть вибрати собі персонаж – в’язня, який пробує втекти з табору, чи наглядача, завданням якого є переслідування і катування в’язнів, їх спрямування на роботу чи до газової камери. Як зазначається, у грі присутні елементи поодиноких і групових убивств, а також вживаються фрази: «польські концтабори», «де честь цього польського народу», «де ваша честь, польські собаки».

Про справу стало відомо з депутатського запиту, який направив міністрам юстиції та закордонних справ депутат Сейму РП Юзеф Бринкус. У ньому він звертає увагу, що, хоча офіційним виробником гри є українська компанія, її справжніми авторами є росіяни, зокрема Дмитро Дубін з компанії Studcinemafest Moscow.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: