У Росії трьох 14-річних підлітків звинуватили у тероризмі

У Росії трьох 14-річних підлітків звинуватили у тероризмі

Кримінальна стаття, за якою звинувачують підлітків, передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі

У Красноярську в Росії місцевий Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти трьох 14-річних підлітків, яких звинуватили у тероризмі.

Як повідомляє російська служба «Радио Свобода», силовики РФ вважають, що хлопці навчалися терористичної діяльності. Матеріали збирала Федеральна служба безпеки.

Там заявляють, що підлітки «анархістських поглядів» читали заборонену літературу і дивилися фільми з інструкціями «з виготовлення вибухових речовин і вибухових пристроїв». Вони також нібито відпрацьовували навички в покинутому будинку, на пустирях і будівництвах.

У відомстві не назвали імена підозрюваних. Слідчі також не уточнили, чи знайдено у них будь-яку зброю. У пресслужбі ФСБ повідомили, що одного підлітка відправили в СІЗО, двоє інших визнали провину, їх відпустили під домашній арешт.

Кримінальна стаття, за якою звинувачують підлітків, передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі (до неповнолітніх воно застосовуватися не може), а мінімальний термін ув'язнення за цією статтею — 15 років.

«Радио Свобода» пише, що у квітні в тому ж Красноярську слідчі порушили кримінальні справи про підготовку до теракту, навчання тероризму і виготовлення вибухівки стосовно 14-річного підлітка, який планував, за версією слідства, напад на школу.

Нагадаємо, після вибуху в управлінні ФСБ Архангельська, який скоїв у 2018 році 17-річний Михайло Жлобицький, у Москві заарештували 14-річного на той момент Кирила Кузьмінкіна, який листувався зі Жлобицьким. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухівки та відправили в СІЗО. Згодом запобіжний захід змінили, справа ще не дійшла до суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: