У «Роскосмосі» вибухнув шпигунський скандал

У «Роскосмосі» вибухнув шпигунський скандал

Через шпигунський скандал звільнився аналітик «Роскосмосу»

Директор аналітичного центру «Роскосмосу» Дмитро Пайсон подав у відставку, повідомили в прес-службі російської держкорпорації.

Днем раніше в його офісі провели обшуки, які, за даними «Комерсанта», були пов'язані зі справою про передачу відомостей про гіперзвукові російські проекти іноземним спецслужбам.

Напередодні співробітники ФСБ також провели обшуки в Центральному науково-дослідному інституті машинобудування (ЦНДІМ) - головній науковій організації «Роскосмосу».

Офіційно про причини оперативних заходів не повідомлялося. За даними газети «Комерсант», ФСБ перевіряє близько десятка людей з космічної галузі на предмет їх можливої співпраці з західними спецслужбами в рамках кримінальної справи, порушеної недавно за статтею «Державна зрада».

Слідство вважає, що витік стався від співробітників ЦНДІМАШ, «з якими Дмитро Пайсон підтримував тісний контакт», писав «Комерсант».

При цьому, як підкреслюють РІА Новини, основними підозрюваними проходять саме співробітники ЦНДІМАШ.

Раніше виконавчий директор з комунікацій «Роскосмоса» Ігор Буренков заявив, що запуск ракети Falcon Heavy з автомобілем Tesla є дуже хорошим трюком і рекламним ходом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: