В Еквадорі зафіксовано безпрецедентну кількість інфікування коронавірусом. Тіла померлих залишають на вулиці

В Еквадорі зафіксовано безпрецедентну кількість інфікування коронавірусом. Тіла померлих залишають на вулиці

Труни з тілами очікують поховання на кладовищі Жардінес де Есперанса 10 квітня в Паскуале, Гуаякіль, Еквадор

Фото Едуардо Макілон

За минулу добу від коронавірусу померло 297 осіб

В Еквадорі (Південна Америка) всього за добу коронавірусом захворіли 2196 осіб. Це – антирекорд захворюваності за добу. Всього в країні захворіли 7161 чоловік. Про це повідомляє СNN.

Місцева влада відзначає, що хоча стрибок і істотний, але деякі з випадків інфікування могли статися раніше, просто їх не виявили. Від коронавірусу померло 297 осіб.

«Більшість випадків зафіксовано в найбільш населеному місті країні – Гуаякіль і провінції Гуаяс, де, за словами місцевих жителів, медичні служби перестали функціонувати, а трупи померлих довелося залишити на вулицях для збору владою», – зазначено в повідомленні.

Відзначається, що президент Еквадору Ленін Морено наказав розслідувати випадки неправильного поводження з тілами людей, які померли від коронавірусу.

Також повідомляється, що мер міста Гуаякіль Синтія Вітері попросила про допомогу і розкритикувала уряд, оскільки місто є епіцентром спалаху, а у них немає тестів. В результаті, люди вмирали і не могли пройти тестування, а місця для розтину тіл не було.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус у світі за станом на ранок 12 квітня складає 1 777 666 чоловік. Найбільше число хворих в США (майже 530 тис.), Іспанії (163 тис.) та Італії (152 тис.). У той же час у всьому світі від коронавірусу померли вже 108 867 людей. Понад 20 тис. померли в США, 19 468 – в Італії, 16 606 – в Іспанії. Від Covid-19 вже вилікувалися 404 372 людей. Найбільше в Китаї – 77 877, Іспанії – 59 109, Німеччині – 57 400.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: