Вибух у Парижі: пожежні терміново евакуюють людей із сусідніх будинків

Вибух у Парижі: пожежні терміново евакуюють людей із сусідніх будинків
Наслідки вибуху у центрі Парижа
Фото: Emily Molli, Twitter

Існує небезпека обвалення будівлі, де стався вибух

Прокурор Парижа Ремі Ейнц ініціював розслідування причин і обставин вибуху у центрі міста. У розслідуванні бере участь, зокрема, служба технічних експертів поліції.

«На даному етапі ми вважаємо, що вибух був викликаний витоком газу», - повідомив прокурор.

Як передають французькі ЗМІ, Ейнц підтвердив, що пожежна команда прибула на вулицю після того, як стало відомо про витік газу, за якою послідував вибух. Як зазначив представник пожежної служби Парижа Ерік Мулен, «обстеження будинку, в якому стався вибух, буде довгим, так як серйозно постраждали багато його квартир».

Як визнав глава МВС Франції Крістоф Кастанер, «наслідки вибуху газу дуже важкі».

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що причиною події є витік газу в булочній, розташованій в 9-му окрузі міста по вулиці Тревіз. В суботу цей заклад не працював.

Також відзначається велика потужність вибуху. Про це свідчить повна руйнація приміщень булочної, що знаходяться на першому поверсі чотириповерхової будівлі. Ударна хвиля вибила в усіх довколишніх будинках шибки вікон і зламала рами.

Пожежні терміново евакуюють людей із сусідніх будинків. З цією метою на розташованій поблизу площі Опери здійснили посадку два вертольоти служби цивільної оборони. Перекрита більша частина вулиці, створена масштабна зона безпеки.

Незважаючи на зусилля рятувальників, пожежа триває. Над місцем події літає вертоліт рятувальників. Вибух, як повідомив телеканалу BFM один з жителів кварталу, був такої сили, що в його будинку далеко від булочної «захиталися стіни». Вибуховою хвилею сильно пошкоджені і відкинуті кілька автомобілів, що знаходилися поряд з булочною.

В даний час існує небезпека обвалення будівлі. Як повідомив телеканалу CNews міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, «на місці події працює близько 200 чоловік: пожежні, рятувальники, поліція, медики». «Ситуація під контролем», - запевнив міністр.

Нагадаємо, 12 січня зранку потужний вибух стався в одному з будинків у Парижі у Франції.

В результаті вибуху постраждали більше 20 осіб, 12 з яких отримали серйозні поранення. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: