Віце-прем’єр Італії запропонував ввести санкції проти Франції

Віце-прем’єр Італії запропонував ввести санкції проти Франції
Віце-прем'єр Італії запропонував ввести санкції проти Франції за колонізацію Африки

«Рух» 5 зірок» хоче ввести санкції проти країн, які не йдуть з Африки, продовжуючи її колонізувати

Віце-прем’єр і міністр економічного розвитку, праці та соціальної політики Луїджі Ді Майо оголосив, що його партія «Рух» 5 зірок» запропонує санкційні процедури проти країн, які не йдуть з Африки, продовжуючи її колонізувати.

На його думку, до таких країн належить Франція.

«У найближчі тижні парламентарії «Руху «5 зірок» виступлять з ініціативою підштовхувати як італійський уряд, так і європейські і міжнародні дипломатичні інститути до санкцій процедурі проти тих країн, які не йдуть з Африки і продовжують її колонізувати, тому що те, що відбувається в Середземномор’ї (потік мігрантів і загибель людей – ред.), є результатом дій деяких країн, які потім намагаються викласти нам урок», – сказав Ді Майо.

«Йдеться про десятки африканських країн, в яких Франція карбує свою монету, колоніальний франк, і за рахунок цього фінансує свою зовнішню заборгованість, експлуатуючи ці країни», – продовжив він.

Президент Франції Емманюель Макрон неодноразово публічно критикував нинішню італійську владу за прийняту ними жорстку антиміграційну політичну лінію.

Зокрема, за рішенням глави МВС і другого віце-прем’єра Маттео Сальвіні Рим закрив порти для прийому кораблів з врятованими нелегальними мігрантами на борту.

На переконання Сальвіні, це допомагає боротися з незаконними перевезеннями людей і веде до припинення потоку мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: