ВПС США показали, як новий винищувач буде взаємодіяти із безпілотниками

ВПС США показали, як новий винищувач буде взаємодіяти із безпілотниками

В 2030 році кожен льотчик F-35A буде управляти з’єднанням БПЛА

Командування Військово-повітряних сил (ВПС) США опублікувало ролик під назвою «Заклик до дій», де було продемонстровано якими будуть ВПС у 2030 році. Про це повідомляє видання Popular Mechanics.

Опубліковане відео в тому числі показує те, як найсучасніший винищувач F-35A взаємодіє із низкою безпілотних літальних апаратів для виконання бойових завдань. Сама ідея не нова і була вперше запропонована в 2010 році.

Взаємодія винищувача із БПЛА має допомогти діяти в умовах сучасних систем протиповітряної оборони. Саме безпілотники будуть попереджати літак про наближення до зони дії ворожої ППО.

Далі БПЛА зможе за допомогою боєзаряду AGM-88 знищувати радари систем ППО. Окрім того, безпілотники під керівництвом F-35A зможуть також глушити роботу радарів системи ППО і таким чином унеможливлювати їх роботу. При цьому льотчик винищувача буде поза зоною діяльності ворожих систем. Після того, як буде знищена система ППО сам F-35A зможе наносити удари по об’єктам, які такі протиповітряні системи прикривали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіаносець класу Німіц USS Abraham Lincoln (CVN 72) завершив процес виконання стандартизаційних процедур, які дозволяють кораблю приймати і використовувати палубний варіант нового винищувача п’ятого покоління – F-35C.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: