Як завалилася найвища споруда у російському Єкатеринбурзі. Вражаюче відео

Як завалилася найвища споруда у російському Єкатеринбурзі. Вражаюче відео

У Єкатеринбурзі підірвали найвищу споруду Свердловської області РФ

У Єкатеринбурзі (РФ) підірвали 230-метрову недобудовану телевежу, яку почали будувати в середині 1980-х років, але так і не добудували. На місці вже зруйнованої будівлі планують побудувати льодову арену.

Місцеві жителі неодноразово просили як місцеву владу, так і центральну провести обговорення долі будівлі, але на їх прохання не реагували. Напередодні нагорі вежі руфери встановили прапор Росії – так молоді люди протестували проти рішення про знос будівлі, що не було погоджене громадою.

Місце вибуху було оточено силовиками з ранку, були закриті станції метро, що знаходилися неподалік.

О 9:14 вежу було підірвано.

Телевежа у Єкатеринбурзі призначалася для охоплення телерадіосигналом всієї Свердловської області. Основна частина побудована в 1986-1989 роках. Після припинення фінансування робіт в 1990 році виявилася в занедбаному стані.

Восени 2017 року губернатором Свердловської області і Уральською гірничо-металургійною компанією було прийнято рішення про знесення телевежі.

У 1990-ті роки вежа стала культовим об'єктом для екстремалів. На вершину залазили як скелелази, так і просто сміливці, які не мали спеціальної підготовки. До 2005 року офіційно зафіксовано три випадки самогубства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: