Анатолій Матвійчук Народний артист України

Ідентифікація Дорна. Чому цього хлопця треба залишити у спокої

Скажіть конкретно, а чого ви чекали від хлопця, який народився в Челябинську

Нова буря здійнялася - на цей раз через скандальне інтерв'ю Дорна. Усі, ніби пелену з очей скинули - обговорюють. обурюються, таврують. Дивні люди. 
Рівень маніпуляції свідомістю на наших телеканалах розділив більшість пасивних обивателів на тупих ватників і агресивних псевдопатріотів, які радіють тризубу на футболці, як прояву найвищого патріотизму, забуваючи, що футболку легко поміняти, тоді як власну сутність навряд чи.
Скажіть конкретно, а чого ви чекали від хлопця, який народився в Челябинську - батьківщині «сурових російських мужиков» («Наша Раша»), а зростав у Славутичі, особливому місті переселенців, де дуже рідко можна почути українську мову?
Ну й нарешті - всеукраїнську відомість і славу приніс йому телеканал М1, який був і є суто комерційним за своєю суттю і космополітичним за своєю ідеологією. Саме М1 його виховав і випестив, заклав і розвинув у ньому характерні риси його фірмового музичного стьобу і цинічного пофігізму. Місця, де відбувалися і відбуваються концерти цього артиста - це як правило дорогі клубні тусовки, де збирається золота молодь. За останні кілька трагічних для України років там мало що змінилося. Буремні хвилі на поверхні не сягають цього «дна» - тут все спокійно, респектабельно і весело. Української мови зазвичай там не почуєш...

Що ж до українськості самого артиста, то її чітко характеризує кліп «Стрибають цицьки». Якщо ви не бачили цього шедевра - неодмінно знайдіть і подивіться до кінця. Усі питання знімуться автоматично. Людина з українською душею ніколи б не написала і не заспівала такого. І не зняла б такий кліп...
Так в чому, скажіть основна претензія до Дорна? У тому, що він відверто розповів про свої переконання? Що йому байдуже, де і для кого співати? Що він спекулював на патріотичних почуттях українців, використовуючи національну символіку? 
Бідні наївні люди - вам так хочеться вірити у щось світле, високе і чисте, що ви шукаєте чорну кішку в темній кімнаті, тоді як її там уже давно немає!
Бо, насправді усе що було насправді вартісним - це якісний піар, цілодобові ротації на М1 і підтримка шоу-бізнесового середовища, яке в Україні НІКОЛИ не було українським, як і ВСЕ українське телебачення, яке за 25 років Незалежності так і не спромоглося стати україноцентричним.

А Дорн - це лише типовий продукт продукованої нашим телебаченням масової субкультури. Попкорн для загубленого покоління Пепсі.
Тож, залиште у спокої хлопця. Справа того не варта...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: