Павло Жебрівський Глава Донецької військово-цивільної адміністрації

Вимога, якої найбільше боїться ця влада

Збудуємо країну вільних і гідних людей.

Збудуємо країну вільних і гідних людей.

Неправедний суддя гірше ката.

Чесний суд - основа реформ!

Головна вимога Майдану – дострокові вибори президента. І це правильно, і це вірно.

Однак чи впевнені ми, що вибори пройдуть чесно?

Чи впевнені ми, що новий президент буде справедливим?

Чи допоможе новий президент кожному українцю в його проблемах?

Відповідь - очевидна. НІ!

До того часу, поки в країні не буде створено самостійну, чесну та справедливу судову гілку влади - до того часу і президент, і депутат, і чиновник відчуватимуть себе безкарними. Говорячи про зміни, насамперед маємо створити КОНТРОЛЬ ЗА ВЛАДОЮ!

Режим Януковича перетворив суд на судилище, де можна безпідставно покарати кожного, хто не має відношення до влади або грошей. І ось результати – лише окремі, але дуже показові рішення так званої «судової системи України»:

1) 1 червня 2013 р. Шевченківський суд міста Києва звільнив педофіла ректора Київської академії водного транспорту Василя Міхайлова, колишнього представника Віктора Януковича на виборах, з під варти «за браком доказів», хоча тих доказів повно в інтернеті. Навіть міністр внутрішніх справ розповідав, що педофіл виписував собі малолітніх дітей для задоволення своїх збочень.

2) 25 березня 2013 Вищий спеціальний суд України змінив статті обвинувачення для екс-депутата, екс-представника Віктора Януковича на виборах Віктора Лозинського. Вже в 2017 він зможе вийти на волю. Суд не просто зменшив строк перебування Лозинського в тюрмі, а взагалі зняв з нього обвинувачення у вбивстві (стаття 115), замінивши його статтею хуліганство (частина 1 статті 296).

3) У грудні 2011 р. суд Баришівського райсуду Київської області дав умовний термін покарання сину голови «Укравтодору» Демішкана за убивство. Убивця втопив людину, сказавши їй «Передавай привіт Кусто». На слідстві вбивця сам показав місце злочину, визнав вину, проте суддя постановив, що в справі «не було умислу на умисне вбивство. Вони хотіли його привезти до нотаріуса». Може - нотаріус теж під водою?

І таких рішень по всій країні – БЕЗЛІЧ. Чого варті арешти за перевозку шин і ліків для Майдану, за те, що одяг пропах димом вогнищ! Це 37-й рік і всесвітня ганьба для карателів.

Якщо кати продовжать неправедно судити народ, самі залишаючись безкарними, навіть незрівнянно кращому президентові, ніж Янукович, буде неможливо змінити ситуацію з безправністю і несправедливістю в країні.

Суд сьогодні – це аукціон владного безчинства і грошей, у чесність якого вірить рівно 1% населення.

Гасло «Геть диктатуру» буде невиконаним у разі збереження нинішньої судової системи.

Тому радикальні зміни судової системи – ключ до переформатування країни.

Що ми пропонуємо?

* Максимальне кадрове очищення і оновлення судової системи.

* Обов’язкова регулярна перевірка всіх співробітників судів через детектор брехні (поліграф), повна переатестація та призначення нових суддів.

* Суддів низової ланки (на 10-15 тисяч населення) мають обирати з кваліфікованих юристів безпосередньо самі громадяни. Це – мирові судді, що вирішують питання, не пов‘язані з тривалими термінами ув‘язнення.

* Суддів вищих ланок, які приймають решту судових рішень, обрані громадянами судді мають обирати зі свого складу.

* Таким чином сформована справді незалежна судова система, в свою чергу, контролюватиметься через Вищу раду юстиції та кваліфікаційні комісії, які мають складатись з відомих фахівців: науковців і викладачів, та практиків з незаплямованою репутацією в галузі права.

* Посилення особистої відповідальності суддів за завідомо незаконні рішення, запровадження можливостей відкликання суддів після скасування певної кількості їх рішень судами вищих інстанцій, або за наслідками відповідних місцевих референдумів.

* Запровадження єдиних методів непрямого оцінювання доходів і витрат(!) суддів та членів їхніх родин.

* Легалізація методики провокування хабара як засобу виявлення потенційних хабарників серед суддів. Відео- та аудіофксація, здійснена громадянами, стане підставою для кримінальних справ.

НЕ ЛИШЕ ПОВНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ВСІХ УЧАСНИКІВ ПРОТЕСТІВ, АЛЕ Й ЧЕСНИЙ ТА СПРАВЕДЛИВИЙ СУД МАЮТЬ БУТИ БЕЗУМОВНОЮ ВИМОГОЮ МАЙДАНУ!

ВЛАДА БОЇТЬСЯ ЦІЄЇ ВИМОГИ МАЙДАНУ, ТОМУ ЩО ВОНА ДАЄ СМІЛИВІСТЬ УСІЙ КРАЇНІ. В СУСПІЛЬСТВІ ПРОПАДЕ СТРАХ!!! А ЦЕ ДЛЯ КРИМІНАЛЬНОЇ НЕЛЕГІТИМНОЇ ВЛАДИ – ОСТАТОЧНА ПОРАЗКА. Тому всі, хто бачить у собі сили - на Майдан. Чим більше нас буде, тим більша імовірність, що упирі не пройдуть. І ми зможемо втілити наші вимоги!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: