Сергій Міщенко Народний депутат України

Голова парламенту забороняє опозиціонерам їхати до Обами

Цього тижня 7 лютого я мав брати участь у Національному молитовному сніданку у Вашингтоні, який організовується Президентом США та американськими конгресменами і в якому беруть участь представники з понад 130 країн світу.

Цього тижня 7 лютого я мав брати участь у Національному молитовному сніданку у Вашингтоні, який організовується Президентом США та американськими конгресменами і в якому беруть участь представники з понад 130 країн світу.

Я отримав запрошення на цей захід від сенаторів США Джефа Сессіонс та Марка Прайора. До речі, це вже третє таке запрошення. Попередні три роки я запрошувався, як представник опозиції, так само і цього року мене запросили туди, як депутата-опозиціонера.

Я звернувся до Голови ВР В.Рибака з проханням дати дозвіл на відрядження до США. При чому я чітко зазначив, що поїздка буде відбуватись за мій особистий рахунок.

Але… я отримав більш, ніж дивну відмову. У своїй відповіді Володимир Рибак надіслав копію розпорядження Голови ВРУ, за підписом В. Литвина датовану ще 24 вересня 2009 року, про те, що відрядження депутатів, під час пленарних засідань не здійснюються…

Фактично – це заборона опозиційному депутату брати участь в міжнародних заходах за участю Президента США, американських конгресменів, парламентарів, дипломатів з інших країн. Бо з фракції Партії Регіонів на цей благодійний сніданок поїде ціла делегація, зокрема Ганні Герман...

Заборону Рибака можна розцінювати виключно як намагання ізолювати опозиційних депутатів від будь-яких контактів зі світовими лідерами і міжнародною спільнотою.

Тим більше, що владі, фактично вже вдалось домовитись з опозиційними лідерами не виносити тему політичних мотивів ув’язнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка на міжнародний рівень.

Бо не вкладається в голові, як політична сила, яка називає своїм лідером Юлію Тимошенко і через це набрала великий відсоток на виборах, при підготовці проекту «Заяви Верховної Ради України про реалізацію євроінтеграційних устремлінь України» навіть словом не згадує ні Юлію Тимошенко, ні Юрія Луценка, ні політичних мотивів їх ув’язнення, ні про політичні репресії в Україні

Влада і керівництво парламенту розуміють, що єдиною і головною темою мого спілкування з парламентарями, дипломатами інших країн була б саме тема політичних репресій в Україні, вибіркового правосуддя і показової політичної розправи над Юлею Тимошенко, Юрієм Луценком та іншими опозиціонерами.

Тому я отримав абсурдну відповідь, через те і намагаються обмежити моє спілкування з представниками міжнародної спільноти. Але я хочу нагадати і владі, і так званим лідерам опозиції – поки Юлія Тимошенко буде незаконно перебувати за гратами, завжди будуть люди, готові боротися до останнього за її звільнення.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: