Отар Довженко Журналіст

УТ-1: телеколгоспу настав кінцець?

Здорова частина медійної спільноти може організованим конструктивним тиском добиватися виконання обіцянок - перетворення НТКУ, НРКУ та ОДТРК на громадських мовників, роздержавлення преси, демократичного формування та прозорої роботи наглядових органів у сфері медіа.

Справді, призначення Зураба Аласанії - лише перший крок у напрямку закриття телеколгоспу, але на дорозі вже розкладені міни та протитанкові їжаки. 1650 співробітників телекомпанії, які будуть зубами й кігтями триматися за вбогу, але гарантовану зарплатню й пенсію держслужбовця. Діячі-державники, які переконуватимуть Яценюка й місцеблюстителя, що Держава повинна мати Державне Телебачення, просто йому треба давати більше грошей з бюджету, і тоді воно буде хороше. Депутати, в яких політична воля голосувати за законопроект з'являється лише у разі, якщо у схемі вони бачать свою власну вигоду.

Наголошу, що призначення Зураба - це наслідок наполегливих прямих дій медіаактивістів, зокрема Рух "СТОП ЦЕНЗУРІ!". І відбулося воно всупереч апетитам певних добре відомих діячів, які вбачали в НТКУ ласий шматочок для дерибану немалих (500 млн грн на рік!) бюджетних коштів. Це означає, що здорова частина медійної спільноти може організованим конструктивним тиском добиватися виконання обіцянок - перетворення НТКУ, НРКУ та ОДТРК на громадських мовників, роздержавлення преси, демократичного формування та прозорої роботи наглядових органів у сфері медіа.

Зараз на черзі НРКУ - шоб ви розуміли, її очолює колишній прес-секретар Януковича Тарас Аврахов. Який дуже хоче залишитися.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: