Отар Довженко Журналіст

Прославляючи «кіборгів», наша держава другою рукою активно подає набої пореченкову

Кожен день приносить нове приниження тієї самої Гідності, якої була революція.

Кожен день приносить нове приниження тієї самої Гідності, якої була революція. То ми купуємо вугілля в Росії, щоб ахметовським теплоелектростанціям було вигідніше. То ми платимо Росії мільярди за газ. То ми вже ведемо переговори про те, http://glavcom.ua/articles/23908.html щоб купувати вугілля в молодих воюющіх республік і казацкіх вольніц Лугандонії. Прославляючи подвиг «кіборгів», наша держава другою рукою активно подає набої пореченкову.

І робиться це з єдиною метою – щоб якомога більше людей могли якомога довше жити так, ніби в Україні немає війни.

Мотиви зрозумілі. Якщо змусити цих людей вийти з зони комфорту, вони негайно організують який-небудь «комунальний майдан». А на найближчих виборах дружно проголосують за українського Іванішвілі, який ітиме під переконливими гаслами нададагаварівацца, підвищення пенсій і реінтеграції окупованих частин України в межах Митного Союзу.

Раціонально, але згубно в перспективі, бо воли будуть ревти, вимагаючи завжди повних ясел і все більше звикаючи до того, що війна їх не стосується й відбувається невідомо за чий рахунок. А люди, які воюють і помагають фронту, будуть закономірно демотивуватися. Неохота воювати без бронежилета з автоматом часів другої світової війни за людей, які голосують за дарта вейдера або вимагають від держави виділити гроші на сабантуй «спілки письменників».

Мені здається, не конче переконувати всіх совковиборців – достатньо було б якоїсь відносної більшості в істеблішменті та медіа, яка би сама усвідомила й іншим допомогла пояснити, що головний пріоритет – війна, далі виживання, далі перебудова економіки та системи державного управління («реформи»), і що через це всі будуть їсти менше, бухати менше, рідше їздити на таксі, не куплять своїй дочці на весілля золоті прикраси і так далі. Але при цьому за казнокрадство рубаються руки, Ахметов замість російського антрациту палить кізяки, а з Росією наша влада поводиться як із агресором, а не як із стратегічним партнером.

Я, в принципі, розраховував, що після виборів так і буде, тому особливо не кіпішував. Але гідність щось не прорізається.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: