Вадим Денисенко Журналіст, бізнесмен

«От жлобства - одни неудобства». Хтось вирішив, що боротьба з контрабандою - це погано

«От жлобства - одни неудобства»

Чому у нас телефони, які переважно йшли сірими і чорними схемами, дорожчі ніж у сусідів, де за них заплачені всі податки?

Зараз, на рейді, в нейтральних водах стоїть кілька кораблів, на борту яких чекають розмитнення більше трьох тисяч контейнерів. Ці контейнери складаються, судячи з усього, з трьох частин: половина білі, тридцять відсотків сірі і ще двадцять процентів чорні товари.

Так от - половина білих грузів зависла через те, що ті, хто займається контрабандою не хочуть платити за розмитнення.

Зараз готуються дві головні страшилки, які з понеділка, як мені стало відомо, будуть викидуватися В ЗМІ. Перша - боротьба з контрабандою призведе до росту цін. Друга, що скоро зникнуть товари з полиць і телефони з телевізорами стануть розкішшю.

Я завжди любив приказку: «От жлобсва - одни неудобства». Чому у нас телефони, які переважно йшли сірими і чорними схемами, дорожчі ніж у будь-кого з сусідів, де за них заплачені всі податки? Та тому, що маржинальність цього бізнесу складає 50-80%. Після сплати податків і встановленні маржинальності 15% телефони і побутова техніка подешевшають. Але для цього треба просто скоротити свої апетити.

Вся війна йде тільки за це.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: