Чоловік на Сумщині став жертвою шахрая, що «продавав» трактор по інтернету

Чоловік на Сумщині став жертвою шахрая, що «продавав» трактор по інтернету

Замовлення товару через інтернет виявилось «шахрайською» пасткою

Аби зекономити на придбанні трактору, 42-річний житель Роменського району на Сумщині скористався оголошеннями в інтернеті. Та натрапивши на вигідну пропозицію, продавцем виявився звичайний аферист, який за рахунок довірливого чоловіка збагатився на 16 тисяч гривень, інформує поліція Сумщини.

До Роменського відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся 42-річний житель району. Чоловік розповів, що хотів зекономити на придбанні мінітрактора через мережу Інтернет, а натомість втратив свої гроші. За його словами, він спочатку знайшов потрібне йому оголошення на одному з відомих сайтів, зв’язався з так званим продавцем за вказаним номером телефону. А після розмови з ним, домовився про спосіб оплати та пішов перераховувати гроші.

Чоловік надіслав так званому продавцю лише половину обумовленої суми – 16 тисяч гривень, після чого став чекати обіцяної доставки товару. Та через кілька годин йому знов зателефонував так званий продавець та повідомив, що необхідно сплати іншу частину грошей за товар, інакше товару не отримає. Коли ж чоловік йому відмовив, зв'язок обірвався.

За даним факом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та продовжують вести пошуки зловмисника. А в поліції продовжують звертатись до громадян з проханням, не перераховувати завчасно гроші незнайомцям, які можуть виставляють фіктивні лоти в Інтернеті. Пам’ятайте, за кожною вигідною пропозицією, може ховатись звичайнісінький шахрай.

Нагадаємо, Європейська комісія вирішила забезпечити доступ до безкоштовного інтернету у публічних місцях на всій території Євросоюзу, а також у Норвегії та Ісландії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: