Добкін в середу прийде свідчити у суд в справі про держзраду Януковича

Добкін в середу прийде свідчити у суд в справі про держзраду Януковича
Михайло Добкін

Захист Януковича має допитати близько 15 свідків, більше 10 з яких знаходяться в Росії

Суд у справі про держзраду колишнього президента Віктора Януковича допитає в середу, 18 квітня, народного депутата Михайла Добкіна.

Це УП підтвердили сам нардеп та адвокат захисту Віталій Сердюк.

«Має змогу прибути Добкін, він підтвердився, і ми його очікуємо», – зазначив захисник.

За його словами, на 19 квітня призначений допит екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна.

«Щодо інших свідків сьогодні було подано заяву до Вищої ради правосуддя з вимогою втрутитися в ситуацію… щодо політичного тиску на суд», – сказав Сердюк.

Він додав, що загалом захист має допитати близько 15 свідків, більше 10 з яких знаходяться в Росії.

Серед тих, чий допит задовольнив суд, зокрема, колишні прем’єр Микола Азаров, очільник МВС Віталій Захарченко, голова АП Андрій Клюєв, голова СБУ Олександр Якименко.

Однак захист не погоджується з допитом через програми TrueConf Client або Skype, як ухвалив суд.

Минуле засідання у справі, 11 квітня, перенесли, оскільки адвокати не з'явилися до зали суду через відрядження до Москви.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва дозволив допитати народного депутата від Опозиційного блоку, екс-главу Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в якості свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Відзначимо, що на засіданні 6 березня допитали двох свідків сторони захисту екс-главу МЗС Леоніда Кожару і співробітника Украероруху Андрія Черткова.

Як відомо, Янукович втік до Росії в 2014 році. За останніми даними він живе у Ростові.

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: