Держзрада Януковича: суд допитує колишнього главу МЗС Кожару

Держзрада Януковича: суд допитує колишнього главу МЗС Кожару
Леонід Кожара

Крім Кожари сьогодні допитають співробітника Украероруха Андрія Черткова

Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Так, суд наразі допитує екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожару.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Констянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення, а також адвокати Януковича Віталій Сердюк, Ігор Федоренко, Адріана Фозекош і Богдан Біленко.

У судовому засіданні у вівторок розпочалася стадія допиту свідків з боку захисту.

Адвокат Януковича Ігор Федоренко повідомив, що сьогодні будуть допитані двоє свідків: екс-глава МЗС Леонід Кожара та співробітник Украероруха Андрій Чертков.

2 березня екс-президент-втікач Янукович дав прес-конференцію у Росії.

Як відомо, Янукович втік до Росії в 2014 році, а востаннє проводив прес-конференцію 25 листопада 2016 року. За останніми даними він живе у Ростові.

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: