Генпрокуратура направила до суду обвинувачення проти Жириновського

Генпрокуратура направила до суду обвинувачення проти Жириновського
Депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський

Українське слідство звинувачує Жириновського у фінансуванні та підтримці самоназваних «ЛНР» та «ДНР»

Генеральна прокуратура України направила в суд обвинувальний акт щодо представників Державної думи Росії. Їх обвинувачують у фінансуванні тероризму. Ідеться про Володимира Жириновського, Михайла Дєгтярьова та Олексія Діденка.

Українське слідство звинувачує їх у фінансуванні та підтримці самоназваних «ЛНР» та «ДНР».
Так, Жириновський, перебуваючи на території Москви, у березні-квітні 2014 року створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Державної думи та члени Ліберально-демократичної партії Росії. Вони збирали кошти з громадян РФ з метою профінансувати бойовиків.

Також у ГПУ заявили, що два депутати Держдуми у березні-червні 2014 року з метою фінансової підтримки бойовиків на Донбасі публічно закликали громадян РФ до збору коштів.

«Надалі за рахунок особисто внесеного майна та коштів, а також коштів, зібраних з громадян Російської Федерації, вказана група під керівництвом В. Жириновського, на прохання очільника терористичної групи «Сомалі» М. Толстих (позивний «Гіві»), упродовж 2014-2017 років здійснила постачання представникам цих злочинних формувань 6-ти транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями, окремі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових та правоохоронних підрозділів України, зокрема на території Донецького аеропорту», — заявили раніше в ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: